Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@22:11:48 GMT

تسکین شرایط، آبرویی که بازگشت

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۸۳۱۹

تسکین شرایط، آبرویی که بازگشت

در شرایطی که افراطی‌گری و کج‌سلیقگی می‌رفت کار دست هنر و موسیقی کشور دهد و جامعه را دو قطبی کند، دلجویی یک مدیر هنری از سیروان خسروی نه فقط باعث تسکین شرایط شد، بلکه آبرویی را که برخی همیشه با عملکرد نواصبشان می‌برند، بازگرداند.

در زمانه‌ای که دو قطبی‌سازی یکی از آفات و مشکلات خسارت‌بار و جبران‌ناپذیر برای کشور شناخته می‌شود و همواره از سوی بزرگان و مدیران ارشد کشور تاکید شده که «همه نسبت به آفت‌زدایی و جلوگیری از تکه‌تکه شدن جامعه مکلف و موظفند»، رفتار تند و بی‌منطق برخی افراد، باعث لغو کنسرت سیروان خسروی در اهواز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کج‌سلیقگانی که نه هنر را می‌شناسند و نه اخلاق را، نه موقعیت‌شناس هستند و نه دلسوز؛ افرادی که هیچ برهانی و دلیلی را هم نه می‌شنوند و نه می‌پذیرند و همیشه هم عامل و باعث ایجاد این نوع تنش‌ها و قطب‌بندی‌ها در فضای جامعه هستند.

ماجرای لغو کنسرت اهواز، اگر چه کام جامعه هنری را تلخ کرد، اما تماس دلجویانه محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این فضا را آن هم در برهه‌ای خاص از زمان که می‌رفت منجر به واگرایی شود، به سمت همگرایی و آرامش سوق داد؛ این نوع تماس‌ها اگر چه وظیفه ذاتی یک مدیر در حیطه مسئولیتی قلمداد می‌شود، اما نشان از هوشمندی و موقعیت‌سنجی یک مدیر از شرایط اجتماعی و جامعه‌شناسی یک خدمتگزار مردمی، هنری و مؤمن است.

محمود سالاری را نه از لابه‌لای اخبار و رسانه‌ها، بلکه از اواسط دهه ۸۰ که معلم ادبیات فارسی ما بود می‌شناسم. در هنر و ادبیات فارسی انصافاً اشراف دارد و در یک کلام یکی از بهترین گزینه‌ها برای مدیریت هنری در دولت مردمی آیت‌الله‌ رئیسی است.

زمانی با او درباره برخی فیلم‌های اجتماعی و مطرح سینما که عموماً به عنوان فیلم‌های انتقادی سیاه شناخته می‌شدند، صحبت می‌کردم؛ تصورم این بود که او نیز این‌گونه فکر می‌کند و لابد به عنوان یک مدرس هنر بسیار کوبنده نسبت به آنها موضع خواهد داشت؛ اما نه تنها دیدم او اهل شعارهای توخالی نیست، بلکه با تحلیل دقیق از منظر فیلم‌نامه و سبک و ساختار، محتوا را هم تبیین و تحلیل می‌کند. حتی نکاتی درباره برخی از فیلم‌ها می‌گفت که برایم واقعاً مایه تعجب بود که چرا هیچ‌کس متوجه چنین ظرایفی نشده است.

البته او همواره به‌جای خود به عنوان یک معلم و چهره فرهنگی و هنری، از اصول و مواضع دینی و انقلابی در این عرصه و با جدیت دفاع می‌کرد و به تحلیل هم می‌پرداخت. با این حال تجربیات و عملکردش در عرصه مدیریت در سازمان بزرگی مانند صداوسیما ثابت کرد که سالاری در عرصه رسانه، آنتن و خروجی و برنامه‌سازی را هم بسیار صحیح و دقیق می‌شناسد و به تعبیر نقد هنری سره را از ناسره تشخیص می‌دهد.

حال این مدیر هنری در دولت انقلابی و مردمی متوجه شده است که بار دیگر افراطی‌گری و تعصب و خشک‌مذهبی کار دست هنر و موسیقی کشور -به عنوان یکی از چالشی‌ترین فضاهای هنری- داده است. دلجویی او از سیروان خسروی فقط باعث تسکین شرایط نشد، بلکه آبرویی را که برخی با این رفتارها از جامعه فرهیخته ایرانی می‌برند، نیز بازگرداند.

در حال حاضر کنسرت‌ها، نمایش‌ها، سینماها و گالری‌های فراوان برخلاف آنچه برخی شایعه‌سازان و بدخواهان می‌خواستند تا دولت و وزارت فرهنگ را مخالف آن جلوه دهند، با قدرت و نشاط در کشور در حال اجرا و برگزاری است. باید به مدیران فرهنگی و هنری دولت برای این رویکرد هنری و صادقانه‌ای که دارند دست مریزاد گفت، خصوصاً به محمود سالاری به‌خاطر درک عمیق و شناختی که از هنر، هنرمند و جامعه مخاطب ایرانی دارد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سیروان خسروی ، اهواز ، موسیقی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیروان خسروی اهواز موسیقی سیروان خسروی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۸۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌

خلیل‌الرحمان حقانی وزیر امور مهاجرین طالبان با اشاره به اقدامات اخیر پاکستان اظهار داشت بیش از 600 هزار پناهجو در ماههای اخیر به افغانستان اخراج شده‌اند.

حقانی گفت برای بازگشت کنندگان به کشور، مراکز موقت فراهم شده است تا از آنجا به ولایت‌های مورد نظر انتقال یابند.

این در حالی است که شماری از پناهجویان تازه بازگشته به افغانستان از طالبان خواستار کمک و سرپناه دائمی و همچنین فرصت‌های کار شده‌اند.

وزیر امور مهاجرین طالبان پیش از این در دیدار با «شوکو شیموزاوا» رئیس پشتیبانی و امنیت کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در بهمن‌ماه سال گذشته گفته بود بیش از یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند.

این بازگشت‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بر اساس آمار سازمان ملل، بیش از 29 میلیون افغانستانی‌ (بیشتر از نیمی از جمعیت این کشور) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • بازگشت سرما به این مناطق از امروز
  • دومین نمایشگاه انفرادی «نگاهی به خراسان شمالی» برگزار می‌شود
  • تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه‌النجاه منتشر شد
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • بازگشت بیش از ۱ و نیم میلیون پناهجوی افغانستانی‌
  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/ سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود
  • درگذشت یک هنرمند موسیقی مقامی/سالاری: «عیسی قلی پور» بازمانده موسیقی خراسان شمالی بود